top of page
  • Writer's pictureWild Flower

Kā rūpēties par tikko iegādātām grieztajām rozēm: padomi un ieteikumi rožu ilgstošai ziedēšanai

Rozes ir klasisks skaistuma, elegances un mīlestības simbols. Mums visiem patīk pazust šo skaisto ziedu valdzinošajās krāsās un aromātos. Ja tikko iegādājāties rožu pušķi mūsu veikalā, šeit ir daži padomi un triki, kas palīdzēs rūpēties par ziediem un saglabāt to svaigumu pēc iespējas ilgāk.




Piepildiet tīru vāzi ar svaigu ūdeni un pēc izvēles pievienojiet ziedu konservantu.

Izvēlētajai vāzei jābūt īstajā platumā un augstumā, lai rozes tajā justos ērti un arī lieliski izskatītos. Piepildiet vāzi ar svaigu, siltu ūdeni un pēc izvēles pievienojiet paciņu ziedu konservanta. Tas palīdzēs saglabāt ūdeni tīru, iznīcinās nevajadzīgās baktērijas un pagarinās ziedu mūžu.



Regulāri apgrieziet rožu kātus.

Pirms rožu ievietošanas vāzē nogrieziet apmēram 2 cm no katra kāta apakšas. Noteikti izmantojiet asas, tīras šķēres un grieziet kātus slīpā leņķī. Tas palīdzēs maksimāli palielināt ūdens uzņemšanu rozē un samazinās risku, ka gaisa burbuļi varētu bloķēt kātus.


Regulāri nomainiet vāzē ūdeni un apgrieziet ziedu kātus.

Lai rozes būtu veselīgas, ir svarīgi ik pēc 2–3 dienām nomainīt vāzē ūdeni un, ja nepieciešams, vēlreiz apgriezt kātus. Mainot ūdeni, noteikti noņemiet visas lapas, kas iekritušas ūdenī, lai novērstu nevajadzīgu baktēriju veidošanos.


Sargājiet rozes no tiešiem saules stariem, karstuma un aukstuma.

Rozes dod priekšroku vēsai, mērenai videi, un tām nepatīk liels karstums vai aukstums. Novietojiet vāzi vēsā telpā, prom no tiešiem saules stariem un apkures objektiem. Vāzi nevajadzētu novietot pie logiem vai durvīm, kur iespējams caurvējšs.


Regulāri apsmidziniet rozes.

Rozēm patīk mitrums, tāpēc to regulāra miglošana ar ūdeni var uzturēt tās mitrinātas un veselīgas. Piepildiet smidzināšanas tvertni ar ūdeni un viegli apmiglojiet ziedlapiņas un lapas. Uzmanoties, lai ziedi un ziedlapiņas netiktu mērcētas pārāk daudz.


Sekojiet līdzi ziedu labsajūtai.

Ja pamanāt, ka rozes sāk vīst vai nokrīt ziedlapiņas, tā ir pazīme, ka tām ir diskomforts. Pārbaudiet ūdens līmeni vāzē un pārliecinieties, ka ūdens nav pārāk silts vai pārāk auksts. Ja ūdens ir tīrs un svaigs, apsveriet iespēju pārvietot vāzi uz vēsāku telpu vai prom no tiešiem saules stariem.


Ievērojot šos vienkāršos padomus, varat palīdzēt pagarināt rožu mūžu un baudīt to skaistumu pēc iespējas ilgāk. Neatkarīgi no tā, vai sūtāt pušķi kā dāvanu vai paturat to sev, mēs ceram, ka šie padomi palīdzēs Jums baudīt šos brīnišķīgos ziedus pēc iespējas ilgāk.

bottom of page